3600 ek göstergenin kapsamı genişliyor. Şef’ler gündemde

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Oca 10, 2023 Yorum Yok

Sabah’tan Hazal ATEŞ’in haberine nazaran; Çalışma ve Toplumsal Emniyet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis genel Şura çalışmalarında ek gösterge konusu gündeme damga vurdu.

Çalışma Bakanı Vedat Alım, yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak olan 3600 gösterge düzenlemesinin kapsamının genişletilmesine yönelik taleplere dikkat çekerek, “Başlangıçta 4 Uğraş kümesini kapsıyordu. Genişleterek yaklaşık 6 milyona çıkardık.

Bu, Türkiye’nin nihayet yıllarda yaptığı en esaslı toplumsal düzenlemedir. Bu düzenlemenin daha Çok genişletilmesine yönelik talepler var. O mevzu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. umut ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz” dedi.

Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ocak ayı prestijiyle yürürlüğe giriyor. Yeni yılda emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300 bini bulması beklenirken, yılda yaklaşık 100 bin işçi alımı yapılan halk kurumlarına alınan işçi sayısı da yükselecek.

Ek gösterge düzenlemesi ile Bir arada halk çalışanlarının hem maaşları hem de ikramiyeleri artacak.

ŞEF VE UZMANLARA DA VERİLMELİ

genel Kurul’da muhalefet milletvekilleri, kamuda çalışan şef, araştırma ve planlama uzmanları, müdürün üzerinde olan uzman çalışana de ek gösterge verilmesi gerektiğini belirtti. Milletvekilleri, “Birinci dereceye düşen, dört yıllık fakülte mezunu, üniversite okumuş herkes 3600 kapsamına alınmalıdır.”

SIRA SÜREKSİZ İŞÇİLERDE

Kontratlı işçi diye tanımladıkları yapının içerisinde 32 Cin çalışanın bulunduğunu aktaran Alım, yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren bu çalışmanın teknik olarak bitirildiğini aktardı. Alım, “Bu Değerli sorunu da çözüyoruz. Çalışmasını bitti, bu ay Aziz Meclis’e intikal eder” diye konuştu.

SENDİKA İÇİN YENİ DÖNEM

BAKAN Alım, sendikalaşma oranının kamuda hayli yüksek olmasına rağmen çalışanlarda düşük olduğunu belirterek, “Sendikal özgürlükleri genişletecek düzenlemelere gereksinim var. İş yeri ve işletme ayrımında farklı oranlar var. Bunu en kısa vakitte gidereceğiz. İş kolunu biz belirleyeceğiz” dedi.

EYT’DE GÖZLER KABİNE’DE

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir