2023 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Oca 09, 2023 Yorum Yok

TBMM genel Konseyinde, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

Genel Konsey, TBMM Lideri Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

Dünyada öncü olarak birçok Avrupa ülkesinden de Evvel tam ve eşit olarak bayanların seçme ve seçilme hakkının kabulünün 88. yılı olduğunu söyleyen Şentop, “Bu ileri görüşlü ve öncü kararda emeği olan başta birinci TBMM Lideri ve birinci Cumhurbaşkanı’mız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Devre milletvekillerini hürmetle ve şükranla anıyorum. Bayanların daha Çok siyasi iştirakinin sağlanacağı günlere yanlışsız umutla ve kararlılıkla. Kutlu olsun.” diye konuştu.

Şentop, Cumhuriyet’in 100. yılının bütçe görüşmelerinin güzel sonuçlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçeyle ilgili sunumuna başladı.

Toplantıda bugün, daha Evvel alınan karar yeterince, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin birinci gün görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Aralıksız 12 gün sürecek bütçe görüşmeleri, 16 Aralık Cuma günü sona erecek. halk yönetimlerinin bütçe ve Kesin hesapları üzerindeki müzakereler 8 cinste ele alınacak.

Liderlerden CHP genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP genel Lideri Devlet Bahçeli ile HDP Eş genel Liderleri Mithat Sancar ve Pervin Buldan, genel Konsey Salonu’ndaki yerlerini aldı.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir