2000 yılında polis olan, 2010’de VHKİ takımına geçen, ne Vakit emekli olur?

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Kas 01, 2022 Yorum Yok

SORU: İyi çalışmalar, 05.09.1975 tarihinde doğdum. Erkeğim. 05.07.2000 tarihinde Polisliğe başladım ve 16.03.2010 tarihine kadar polis olarak misyon yaptım. 20.11.1996 – 23.05.1998 tarihleri ortasında askerlik vazifemi yaptım 17.03.2010 tarihinden itibarende Bilgi Hazırlama Denetim İşletmeni olarak misyon yapmaktayım. İnternet siteniz üzerinden emeklilik tarihimi hesaplamaya kalktığımda iki farklı tarih çıkmakta, Yine e devlet üzerinden emekliliğimi sorguladığımda daha da farklı bir tarih çıkmaktadır. Bu nedenle SGK halk Vazifelileri Emeklilik Daire Başkanlığına dilekçe yazdım. Gelen yazıda kurumunuz işçi ünitesine sorunuz diyor. Şimde ben kendi kurumumun mutemetine (personel birimine) sorduğumda abi ben nasıl hesaplayım diyor. Bu nedenle ben ne Vakit emeklilik hakkında kazanacağımı ve ne Vakit da maaşa bağlanacağımı bildirebilir misiniz?

CEVAP: Durumunuzu kıymetlendirmemiz;

Kısa bilgiler olarak;

8 Eylül 1999 tarihinden sonra memurluğa başlamış olan erkek memurlar, yani bu tarihten Evvel hiç bir formda çalışma mühleti bulunmayan memurlar 60 ıslak + 25 hizmet yıllarını doldurduklarında emekliliği kazanırlar.

Bu tarihten sonra misyona başlamış olanlardan yıpranma hissesi bulunan hizmetleri yapanlar, emeklilik ıslak kümelerinden yıpranma hisselerinin 3 yılı geçmemek üzere yarısı indirilir. Yani 60 ıslak kümesine iç olan azami 3 Yıl yıpranma hissesi indirildiğinde 57 ıslak kümesine iç olur.

Ayrıca; polislik mesleğinde bulunduktan sonra genel yönetim hizmetleri sınıfına geçenlerin polislik mesleğinden kazandıkları yıpranma hisseleri Yeniden emeklilik ıslak kümelerinden indirilir.

Polislik mesleğinde bulunanların azami misyon yapabilecekleri ıslak haddi 55 yaşını doldurdukları tarih olmakta ise de polislikten ayrılıp genel yönetim hizmetleri sınıfına geçildiğinde azami misyon yapabilecekleri ıslak haddi 65 yaşını doldurdukları tarih olmaktadır.

Bu kısa açıklamalarımız doğrultusunda durumunuzu kıymetlendirmemiz;

Emeklilik için 60 ıslak kümesine iç olduğunuzu, askerlik borçlanmasının yapılması halinde yalnızca hizmet mühletini artıracağını, emeklilik yaşı olarak bir tesirinin olmayacağını,

Polislikten kazandığınız 2 Yıl 5 ay 8 gün yıpranma hissenizin yarısı olan 1 Yıl 2 ay 19 günün 60 ıslak kümesinden indirilmesi gerektiğini, böylelikle 5/9/1975 + 60 = 5/9/2035 – 1 Yıl 2 ay 19 gün = 16/6/2034 tarihinin sizin için emeklilik yaşını tamamlayacağınız tarih olacağını ve bu tarihte 25 Yıl hizmetiniz olduğunda emekli olabileceğinizi değerlendirmekteyiz.

Ayrıca, verdiğiniz bilgilere nazaran yapmış olduğumuz hesaplama doğrudur. Lakin mümkün bir eksiklik durumunda farklı tarih çıkması da mümkündür. Bunun için Kurumlar memurların emeklilik süreçlerine ilişkin bütün bilgileri SGK Hizmet Takip Programına kaydetmekte olduklarından, bağlı olduğunuz üniteden net durumunuzu öğrenmenizi tavsiye etmekteyiz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir