1200 Benlik Yargıç Savcı Alım İlanı Yayınlandı

Genel Kas 01, 2022 Yorum Yok

T.C. eşitlik BAKANLIĞINDAN

duyuru

A-2020 devri için tespit edilen muhtaçlık durumuna nazaran Bakanlığımızca yazılı Karşılaşma imtihanı ve mülakat ile 9-5 dereceli takımlara;

1) 1000 isimli yargı Yargıç ve savcı adayı,

2) 100 avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adayı,

3) 100 idari yargı Yargıç adayı,

alınacak olup yazılı Karşılaşma imtihanları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde, aşağıda belirtilen İmtihan merkezlerinde dört oturumda yapılacaktır.

SINAV MERKEZLERİ

010 ADANA

062 ANKARA

070 ANTALYA

160 BURSA

210 DİYARBAKIR

250 ERZURUM

270 GAZİANTEP

341 İSTANBUL-1 (KADIKÖY, MALTEPE, ATAŞEHİR)

343 İSTANBUL-3 (BEYOĞLU, ŞİŞLİ, BEŞİKTAŞ, KAĞITHANE, SARIYER)

352 İZMİR

380 KAYSERİ

420 KONYA

440 MALATYA

550 SAMSUN

610 TRABZON

650 VAN

a) İmtihanın genel Yetenek ve genel Kültür Testi ile Ortak Meydan Bilgisi Testinin uygulanacağı 1. Oturumu, 21 Kasım 2020 tarihinde saat 10.15’te yapılacaktır. Adayların, imtihanın genel Yetenek ve genel Kültür ile Ortak Meydan Bilgisi Oturumu için İmtihan binalarına alınma süreçleri saat 10.00’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra İmtihan binalarına alınmayacaklardır.

b) İsimli Yargı İmtihanına müracaat yapan adaylar için imtihanın İsimli Yargı Testinin uygulanacağı 2. Oturumu, 21 Kasım 2020 tarihinde saat 13.45’te yapılacaktır. Adayların, imtihanın bu oturumu için İmtihan binalarına alınma süreçleri saat 13.30’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 13.30’dan sonra İmtihan binalarına alınmayacaklardır.

c) İdari Yargı İmtihanına müracaat yapan adaylar için imtihanın İdari Yargı Testinin uygulanacağı 3. Oturumu, 21 Kasım 2020 tarihinde saat 16.15’te yapılacaktır. Adayların, imtihanın bu oturumu için İmtihan binalarına alınma süreçleri saat 16.00’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 16.00’dan sonra İmtihan binalarına alınmayacaklardır.

ç) İsimli Yargı-Avukat İmtihanına müracaat yapan adaylar için imtihanın İsimli Yargı-Avukat Testinin uygulanacağı 4. Oturumu, 22 Kasım 2020 tarihinde saat 10.15’te yapılacaktır. Adayların, imtihanın bu oturumu için İmtihan binalarına alınma süreçleri saat 10.00’da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra İmtihan binalarına alınmayacaklardır.

B-Sınavlara Başvurular

Sınava müracaatlar, 1-8 Ekim 2020 tarihleri ortasında elektronik ortamda ÖSYM müracaat merkezleri aracılığıyla yahut kişisel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve İmtihan fiyatını yatırarak müracaatlarını tamamlayacaklardır. müracaat merkezleri listesi müracaat müddeti içinde ÖSYM’nin internet adresinde imtihana müracaat bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM müracaat merkezleri müracaatları, resmi Amel gününde ve resmi Amel saatleri ortasında alacaklardır.

ÖSYM Namzet Süreçleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) bulunan adaylar, müracaat süreçlerini ferdi olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve Namzet şifreleri ile) yahut ÖSYM Namzet Süreçleri Taşınabilir Uygulamasından yahut diledikleri bir müracaat merkezlerinde yapacaklardır.

ÖSYM Namzet Süreçleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar ise müracaat süreçlerini bir müracaat merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla müracaat alınmayacaktır.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde rastgele bir müracaat merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.*

Adayların eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak müracaat ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan (yurt dışı, askeri Okul mezunları ile ÖSYM Namzet Süreçleri Sisteminden yabancı asıllı numarası edinen (0 ile başlayan Y.U. numarası) adaylar) adayların ise varsa ÖSYM Namzet Süreçleri Sistemindeki eğitim bilgileri müracaat ekranına yansıtılacaktır.

YÖKSİS kaynaklı olmayan eğitim bilgisinde (yurt dışı, askeri Okul mezunları ile ÖSYM Namzet Süreçleri Sisteminden yabancı asıllı numarası edinen (0 ile başlayan Y.U. numarası) adaylar), düzeltme/değişiklik bulunan adaylar müracaatlarını bir müracaat merkezinden yapacaklardır.

ÖSYM tarafından yapılan; müracaatların alınması, imtihanın uygulanması, Emniyet tedbirleri, İmtihan fiyatının yatırılması, sonuçlara itiraz vb. İmtihan ile ilgili aktüel gelişmeler, müracaat tarihlerinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulacaktır.

Başvurusunu bir müracaat merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Namzet müracaat Formunu (Sınava müracaat tarihlerinde yayımlanacaktır) doldurmuş olarak ÖSYM müracaat Merkezlerine şahsen başvuracaklardır. Adayların müracaatlarını yaparken, doldurulmuş Namzet müracaat Formu ile Bir arada nüfus cüzdanı yahut T.C. Kimlik Kartı yahut geçerlilik müddeti dolmamış pasaportlarının aslını yanlarında bulundurmaları mecburidir (Nüfus cüzdanı yahut T.C. Kimlik Kartı yahut geçerlilik mühleti dolmamış pasaport dışında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu” yahut “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu”Geçici Kimlik Evrakı de geçerli kimlik evrakı olarak kabul edilir).

YÖKSİS’te ve ÖSYM arşivinde eğitim bilgisi bulunmayan yahut bu bilgilerinde düzeltme/değişiklik olan adayların hukuk fakültesinden mezun olduğuna dair diploma yahut mezuniyet dokümanı ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerin ise diploma yahut mezuniyet evrakı ile Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına nazaran Noksan kalan derslerden imtihana girip başarılı olduğuna dair belgeyi, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, hukuk yahut hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, İktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış yahut bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olduğuna dair belgeyi (Belgelerin onaylı örneği de kabul edilir) müracaatta yanlarında bulundurmaları ve dokümanlarının onaylı bir örneğini müracaat merkezi görevlisine teslim etmeleri mecburidir.

Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM müracaat merkezlerinde değiştirilemez. YÖKSİS’teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların müracaat mühleti içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (yurt dışı, askeri Okul mezunları ile ÖSYM Namzet Süreçleri Sisteminden yabancı asıllı numarası (0 ile başlayan YU numarası) edinenler) ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan yahut ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme/değişiklik bulunanların bu bilgileri ÖSYM müracaat merkezlerince müracaat kademesinde değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir.

Başvuru merkezi vazifelisi tarafından adayın Namzet müracaat Formundaki bilgileri ile Birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır (ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir) Fotoğraf, adayın fizikî olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır.

Başvuruda adayların kimlik, eğitim, bağlantı bilgileri ile Birlikte hangi imtihana katılacakları bilgisi de aşağıdaki biçimde alınacaktır:

2020-Adli Yargı İmtihanına katılacağım.

2020-Adli Yargı-Avukat İmtihanına katılacağım.

2020-İdari Yargı İmtihanına katılacağım.

Adaylar, müracaat kurallarını taşımaları halinde, formda ve sistemde yer Meydan kutucuklardan bir yahut apansızın fazlasını işaretlemek suretiyle, birden Çok imtihana müracaat yapabileceklerdir.

Başvuru merkezi vazifelisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Namzet müracaat Kayıt Bilgileri formunu Denetim etmesi için adaya verecektir. Namzet belgeyi Denetim edecek ve bilgiler yanlışsız ise imzalayıp görevliye onaylaması için Geri verecektir. Bu evreden sonra şahsî bilgilerin doğruluğundan Namzet Mesul olacaktır. evrak üzerindeki onay kodu sisteme girildikten ve İmtihan fiyatı yatırıldıktan sonra müracaat tamamlanacaktır. onay kodu girilmeyen ve İmtihan fiyatı yatırılmayan müracaatlar tamamlanmayacağı için geçersizdir ve mesuliyet adaya aittir.

Bir müracaat merkezinden müracaat yapan adaylar, müracaat hizmeti fiyatı ödeyeceklerdir.

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kişisel olarak internet aracılığıyla müracaat yapan adayların müracaatlarının tamamlanması için müracaat ekranında “Başvuru Süreci ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasını kesinlikle görmeleri, İmtihan fiyatını yatırmaları ve Namzet müracaat kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak, müracaatın öbür kademelerinde gerekebileceğinden ihtimamla saklamaları gerekmektedir.

Adaylar müracaat sürecini yaptıktan sonra İmtihan fiyatını ödeyerek müracaatlarını tamamlayacaklardır.

Sınav fiyatı; 1 imtihana katılan adaylar için 225,00 TL, 2 imtihana katılan adaylar için 337,50 TL, 3 imtihana katılan adaylar için 450,00 TL’dir.

Sınav fiyatı, 1-9 Ekim 2020 tarihleri ortasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer Meydan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM ismine yatırılacaktır. Adaylar bankalardan İmtihan fiyatı ödemesi yapmamalıdır. Ödeme süreçlerinden kaynaklanabilecek yanılgılardan ÖSYM ve eşitlik Bakanlığı Mesul olmayacaktır. Adaylar, müracaat sürecini yaptıktan sonra İmtihan fiyatını yatırarak müracaatlarını tamamlayacaklardır. İmtihan fiyatını müddeti içinde yatırmayan adayların müracaat kayıt bilgileri iptal edilecektir.

Başvuru bilgileri sisteme kaydedilen fakat, İmtihan fiyatını mühleti içinde yatırmayan adayların müracaat kayıt bilgileri iptal edilecek ve bina/salon atamaları yapılmayacağından bu adaylara İmtihana Giriş Evrakı düzenlenmeyecektir.

Engel/sağlık sorunu olan adaylar, bir üniversite yahut devlet hastanesinden alacakları sıhhat heyeti raporları ile belgelendirmek kaydıyla engel/sağlık durumlarına Müsait olarak “Engelli Salonu”nda imtihana alınacaklardır.

Adayların Namzet müracaat Formuna yazdıkları bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Namzet müracaat Formuna yazılan bilgilerdeki Noksan ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan Namzet Mesul olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, ortadan geçen mühlete bakılmaksızın bu imtihandan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

C-Başvuru Koşulları

2802 sayılı Yargıçlar ve Savcılar Kanununa nazaran adaylığa atanacakların aşağıdaki kuralları taşımaları gerekmektedir:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Adli yargı Yargıç ve savcı adaylığı ile idari yargı Yargıç adaylığı için giriş imtihanının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü prestijiyle 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1985 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak,

Avukatlık mesleğinden alınacak isimli yargı Yargıç ve savcı adaylığı için; yazılı Karşılaşma İmtihan tarihi itibariyle avukatlık mesleğinde fiilen en az üç Yıl çalışmış olmak, yazılı giriş imtihanının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü prestijiyle 45 yaşını (doğum tarihi 01.01.1975 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmak,

c) Adli yargı – Avukatlık isimli yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak yahut yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına nazaran Noksan kalan derslerden imtihana girip muvaffakiyet dokümanı almış bulunmak,

İdari yargı adayları için; Hukuk fakültesinden mezun olmak yahut yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’de hukuk fakülteleri programlarına nazaran Noksan kalan derslerden imtihana girip muvaffakiyet evrakı almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her devirde alınacak Namzet sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere, hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek tahsil yapmış yahut bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,

ç) Kamu haklarından yasaklı olmamak,

d) Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak yahut muvazzaflık hizmetini yapmış veyahut ertelenmiş yahut yedeğe geçirilmiş olmak,

e) Hakimlik ve savcılık vazifelerini Daimi olarak yurdun her yerinde yapmasına Mani olabilecek gövde ve akıl hastalığı yahut engelliliği, alışılmışın dışında etrafın yadırgayacağı halde konuşma ve organlarının hareketini Denetim zorluğu çekmek üzere manisi bulunmamak,

f) Taksirli hatalar dış olmak üzere, üç aydan Çok mahpus yahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen hatalarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı berbata kullanma, dolanlı iflas üzere Çehre kızartıcı yahut Onur ve erdem kırıcı bir cürümden yahut kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma cürümlerinden Dolayı hükümlü bulunmamak yahut bu cürümlerden yahut taksirli kabahatler dış olmak üzere üç aydan Çok hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren bir fiilden Dolayı soruşturma yahut kovuşturma altında olmamak,

g) Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tavır ve davranışlarda bulunmamış olmak.

Ç- Başvuru sürecini yapmayan, müracaat şartlarını taşımayan, müracaat şartlarını taşımadığı halde İmtihan fiyatını yatıran, başvurusu geçersiz sayılan, apansızın Çok İmtihan fiyatı yatıran, imtihana girmeyen yahut giremeyen, imtihana alınmayan yahut imtihandan çıkarılan, imtihanda muvaffakiyet sağlayamayan yahut imtihanı geçersiz sayılan, fiyat gerektirmeyen bir süreç için fiyat yatıran, birebir süreç için aniden Çok ödeme yapan adayların ödedikleri fiyatlar iade edilmez/devredilmez.

D- Adalet Bakanlığı tarafından başvurusu kabul edilerek T.C. Kimlik Numarası ÖSYM’ye bildirilen adaylar için ÖSYM tarafından (katılacağı oturumlara göre) İmtihana Giriş Dokümanı düzenlenecektir. doküman üzerinde adayın hangi yapı ve salonda imtihana gireceği ile adayın girmek istediği sınav/sınavlar, İmtihan tarihi ve saatleri yer alacaktır. Adaylar müracaat bilgilerine (katılacakları sınav/sınavlara göre) Müsait olarak başka İmtihan binalarına atanacaklardır.

E- Adaylar imtihana, imtihanın yapılacağı hafta içerisinde, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve Namzet şifresi girerek edinecekleri İmtihana Giriş Evrakı ve nüfus cüzdanı yahut Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yahut geçerlilik mühleti dolmamış pasaportunun aslı ile kabul edilecektir. Nüfus cüzdanı yahut T.C. Kimlik Kartı yahut geçerlilik müddeti dolmamış pasaport dışında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu yahut “fotoğraflı, barkodlu/karekodlu” Süreksiz Kimlik Dokümanı de geçerli kimlik dokümanı olarak kabul edilecektir. Bunların dışındaki, şoför evrakı, Uğraş kimlik kartları vb. öbür bütün dokümanlar imtihana giriş için geçerli dokümanlar olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın İmtihan görevlilerince çarçabuk tanınmasını sağlayacak şimdiki bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun müddeti geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, yeni bir fotoğraf yahut T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle yahut daktilo ile sonradan yazılmış yahut ek edilmiş olmamalıdır) nüfus cüzdanları ile geçerlilik müddeti bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bir Namzet bu dokümanları yanında olmadığı halde İmtihan Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, yapı yahut salon vazifelilerinin kararıyla rastgele bir salonda imtihana alınmış olsa bile, bu adayın imtihanı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

F- ÖSYM Namzet Süreçleri Sistemine erişim için şifresini unutan adaylar, ÖSYM İmtihan Koordinatörleri/yetkili müracaat Merkezlerine nüfus cüzdanı yahut T.C. Kimlik Kartı yahut geçerlilik müddeti dolmamış pasaportları ile şahsen başvurarak fiyatı karşılığında yeni şifrelerini edinebileceklerdir (Nüfus cüzdanı yahut T.C. Kimlik Kartı yahut geçerlilik mühleti dolmamış pasaport dışında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi”nin aslı geçerli kimlik evrakı olarak kabul edilir). Şifrenin edinilmesi ile ilgili detaylı bilgi ÖSYM’nin internet sayfasında bulunmaktadır.

G- Ferdi olarak internet yahut ÖSYM müracaat merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM İmtihan Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda müracaat yaptıktan ve İmtihan fiyatını ödedikten sonra;

Avukatlık Mesleğinden İsimli Yargı Yargıç ve Savcı Adaylığı Yazılı Karşılaşma İmtihanına Girmek İsteyenler;

1)Adalet Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü internet sayfasından (http://www.pgm.adalet.gov.tr) temin edecekleri Avukatlık Mesleğinden İsimli Yargı Yargıç ve Savcı Adaylığı Yazılı Karşılaşma İmtihanı müracaat Formunu (bu form eksiksiz bir biçimde doldurulup imzalanacaktır),

2)Avukatlık İsimli Yargı Yargıç ve Savcı Adaylığı İmtihanına başvuranların yazılı İmtihan tarihi itibariyle fiilen üç Yıl avukatlık yaptığını tespit etmek maksadıyla,

a-)Serbest Avukatlık Yapanlar İçin:

aa)Fiilen avukatlık yapılan tarihleri gösteren kayıtlı olunan barodan alınacak baro Yönetim konseyi kararının aslını,

ab)Baroya kaydı devam ederken bir Kuruluş yahut kuruluşta çalışanlar, çalıştıkları Kuruluş ve kuruluştan alacakları hizmet dokümanı aslını, ( Bu evrakın çalışma mühletinin başlangıcını, çalışma bitmiş ise bitiş tarihini ve hangi unvanda çalışıldığını göstermesi gerekmektedir)

b-)Kamu Kuruluş ve kuruluşlarında avukatlık hizmetleri sınıfında takımlı yahut kontratlı olarak vazife yapan avukatlar ile avukatlık ruhsatnamesine sahip hukuk müşavirleri için:

ba)Avukatlık ruhsatnamesinin örneğini,

bb)Avukat yahut hukuk müşaviri olarak misyon yaptığı mühletleri gösteren ilgili kurumdan alınacak hizmet evrakının aslını,

bc)Kamu Kuruluş ve kuruluşlarında avukatlık hizmetleri sınıfında takımlı yahut kontratlı olarak misyon yapan avukatlar ile avukatlık ruhsatnamesine sahip hukuk müşavirleri, özgür avukatlıkta geçirdikleri mühletle Birlikte fiilen üç yılı tamamlamaları halinde hür avukatlık yaptıkları Devre için fiilen avukatlık yaptıkları tarihleri gösteren kayıtlı oldukları barodan alacakları baro Yönetim konseyi kararının aslını,

(Başvuru tarihi itibariyle üç yılı doldurmamakla Birlikte yazılı Karşılaşma imtihanı tarihinde (22 Kasım 2020) bu süreyi dolduracak olanlar, yazılı imtihana katılma hakkına sahiptirler. Lakin bu durumdaki ilgililerin mülakata katılmaya hak kazanmaları halinde; müracaat tarihi ile yazılı Karşılaşma imtihanı tarihi ortasındaki devirde fiilen avukatlık yaptığını, mülakattan Evvel ayrıyeten belgelemeleri gerekmektedir)

3) Erkek adaylar için askerlik yaptığına yahut ilişiği olmadığına ya da ertelendiğine veya yedeğe geçirilmiş olduğuna dair belgeyi, (Askerlik yapılmış ise, alınacak olan dokümanın askerliğin yapıldığı tarihleri gösterir olması gerekmektedir. Üç yıllık fiili avukatlık müddeti hesaplanırken askerlikte geçirilen mühletler hesaba iç edilmeyecektir)

13-19 Ekim 2020 tarihleri ortasında pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda göndereceklerdir***). Mülakata katılmaya hak kazanan avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adaylarından, istenilen ve elektronik ortamda gönderilen dokümanlar mülakat öncesinde ayrıyeten istenecektir.

** Fiilen avukatlık yapılan mühletleri gösteren baro Yönetim heyeti kararı ve üstte belirtilen öteki evrakların temin edilmesi Vakit alabileceğinden, imtihana başvuracak adayların hak kaybına uğramamaları açısından bu evrakları 13 – 19 Ekim 2020 tarihlerinden Evvel temin etmeleri Ehemmiyet arz etmektedir.

Avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adaylığına geçiş yazılı Karşılaşma imtihanı için adayların müracaat formuna yazdıkları bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Aday, müracaat Formuna yazılan bilgilerdeki Noksan ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan Mesul olacaktır. Mülakat öncesinde istenilen evrakları teslim etmeyen, gerçeğe muhalif beyanda bulunan, 2802 Sayılı Kanunda belirtilen nitelikleri taşımadığı tespit edilen adaylar mülakata alınmayacak olup ortadan geçen müddete bakılmaksızın bu imtihandan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

Ğ- Adli Yargı Yargıç ve Savcı Adaylığı Yazılı Karşılaşma İmtihanına girecek adaylardan evrak istenmeyecektir.

İdari yargı hakim adaylığı yazılı Karşılaşma imtihanına girecek adaylardan da yazılı İmtihan öncesi evrak istenmeyecektir. Lakin Hukuk Fakültesi mezunları dışından İdari Yargı Yargıç Adaylığı Yazılı Karşılaşma İmtihanına başvuranlar için:

Hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan adayların anılan alanlardan mezun olup olmadığı ve programlarında hukuk bilgisine gereğince yer verilip verilmediğinin tespiti ÖSYM’den elektronik ortamda alınan bilgiler üzerinden yapılacaktır. Elektronik ortamda denetimler yapılırken tereddüt olması halinde adayların ÖSYM’ye bildirdikleri bağlantı bilgileri üzerinden irtibat kurularak adaylardan ilgili evraklar istenecektir. Adaylar istenilen evraklarını elektronik ortamda eşitlik Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü’ne göndereceklerdir.

Hukuk Fakültesi dışında hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, iktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan ve mülakata katılmaya hak kazanan idari yargı Yargıç adaylarından mülakat öncesinde transkript ile mezuniyet dokümanları ayrıyeten istenecektir. (belgelerin onaylı örneği kabul edilecektir)

Mülakat öncesinde istenilen evrakları teslim etmeyen, gerçeğe muhalif beyanda bulunan, 2802 Sayılı Kanunda belirtilen nitelikleri taşımadığı tespit edilen adaylar mülakata alınmayacak olup ortadan geçen müddete bakılmaksızın bu imtihandan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

H- Hukuk Alanında Doktora Yapmış Olup Mülakata Başvurmak İsteyenler

Adli yargı Yargıç ve savcı adaylığı ile idari yargı Yargıç adaylığına hukuk alanında doktora yapmış ve giriş imtihanının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle (doğum tarihi 01.01.1985 ve daha sonra olanlar) otuzbeş yaşını doldurmamış olanlar ve Avukatlık mesleğinden adli yargı Yargıç ve savcı adaylığına geçmek isteyenlerden yazılı Karşılaşma imtihanının yapıldığı tarih itibariyle fiilen 3 Yıl avukatlık ve hukuk alanında doktora yapmış olanlar giriş imtihanının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle (doğum tarihi 01.01.1975 ve daha sonra olanlar) kırkbeş yaşını doldurmamış olmak kaydıyla yazılı imtihandan muaftırlar. Bu kuralları taşıyan adaylar yalnızca mülakata tabi tutulacaklardır. Bu nedenle müracaatları elektronik ortamda alınmayacaktır.

Adli yargı Yargıç ve savcı adaylığı ile idari yargı Yargıç adaylığına hukuk alanında doktora yapmış olup ve bu sebeple başvuranlar, lisans mezunu olduğunu ve hukuk alanında doktora yaptığını gösteren diploma suretiyle, müracaat formunu, (Adalet Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü internet sitesindeki formlar kısmında yer Meydan ilgili İmtihan müracaat Formu)

Avukatlık isimli yargı Yargıç ve savcı adaylarından hukuk alanında doktora yapmış olanlar hukuk fakültesinden mezun olduğunu ve hukuk alanında doktora yaptığını gösteren diploma suretlerini ve fiilen avukatlık yaptığı tarihleri gösteren baro Yönetim heyeti kararı aslı yahut halk Kurum kuruluşlarında çalışmakta ise hizmet dokümanının aslı ve avukatlık ruhsatnamesi örneği ile müracaat formunu, (Adalet Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü internet sitesindeki formlar kısmında yer Meydan ilgili İmtihan müracaat Formu)

13-19 Ekim 2020 tarihleri ortasında eşitlik Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü Yargıç ve Savcı Adaylığı Ofisine vermeleri ya da masrafını ödemek kaidesiyle bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılacak süreçler sonrasında APS yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Hukuk alanında doktora yapmış olup müracaatta bulunan adayların müracaat formuna yazdıkları bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Aday, müracaat Formuna yazılan bilgilerdeki Noksan ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan Mesul olacaktır. Mülakat öncesinde istenilen evrakları teslim etmeyen, gerçeğe muhalif beyanda bulunan 2802 Sayılı Kanunda belirtilen nitelikleri taşımadığı tespit edilen adaylar mülakata alınmayacak olup ortadan geçen müddete bakılmaksızın bu imtihandan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

I- müracaat Şartlarının İncelenmesi ve Başvurusu Kabul Edilenlerin Duyurulması

Eksik evrakı olan yahut müracaat şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin müracaatları kabul edilmeyecek ve ÖSYM’ye gönderilecek müracaat listesine iç edilmeyeceklerdir.

Avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adaylığına geçiş ile idari yargı Yargıç adaylığı yazılı Karşılaşma imtihanına girecek adayların müracaat şartlarının var olup olmadığı açısından incelenecek, koşulları taşıyanların ismi ve soyadı yazılı liste Bakanlığımız www.pgm.adalet.gov.tr adresinde 30 Ekim 2020 tarihinde ilan edilecektir. Koşulları taşımadığı tespit edilenlere durumları bildirilecek olup, bu adaylar yazılı imtihana alınmayacaklardır.

İ-Sınavın Yapılma Biçimi ve Değerlendirilmesi

Tüm adayların, İmtihana Giriş Evraklarında yazılı “Sınav Saati’nden en az 1 saat Evvel imtihana girecekleri binanın önünde Amade bulunmaları zaruridir.

Sınav için Gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete her bir Namzet için ÖSYM tarafından temin edilecektir. bütün adaylar, 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Adayların ve İmtihan Vazifelilerinin İmtihan Binalarına Giriş Şartlarına Ait Yönetmelik” kararlarına ve öteki ilgili mevzuata uymak zorundadır. İmtihan bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak Emniyet kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde Delil olarak kullanılacaktır.

Adaylar testteki soruların karşılıklarını optik okumaya elverişli yanıt kağıtlarına işaretleyecekler, yanıt kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Her Namzet imtihanda, başvurduğu imtihana ve öteki müracaat bilgilerine Müsait soru kitapçığını ve kendisi ismine düzenlenmiş karşılık kağıdını kullanacaktır. yanıt kağıdında adayın ismi, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve fotoğrafı yer alacaktır. Aday, verilen karşılık kağıdının kendisine ilişkin olup olmadığını, imtihana başlamadan Evvel kendilerine verilen İmtihan evrakı ile İmtihana Giriş Evraklarındaki bilgilerin uyuşup uyuşmadığını Denetim edecektir. Bilgilerin doğruluğunu Denetim etmekten Namzet kendisi Mesul olacaktır. Gerekli incelemeyi yaptıktan sonra İmtihan evrakı bilgisinde uyumsuzluk tespit eden aday, salon liderine başvurarak İmtihana Giriş Evrakındaki bilgilere nazaran düzenlenmiş İmtihan evrakını edinecektir. Gerekli denetimi yapmadan kendisi için düzenlenmemiş İmtihan evrakını kabul edip kullanan, karşılık kağıdında kendisine ilişkin olmayan bilgiler verdiği tespit edilen adayın imtihanı geçersiz sayılır.

Sınavda sorular çoktan seçmeli olacak ve aşağıdaki bahislerden oluşacaktır:

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi ile Ortak Meydan Bilgisi Testi: bütün adaylar için ortak ve Mecbur testlerden oluşur.

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi: Türkçe (6 soru), Matematik (6 soru), Türk Kültür ve Medeniyetleri (6 soru), Atatürk Prensipleri ve İnkılap Tarihi (6 soru) ve Temel Yurttaşlık Bilgisi (6 soru) bahisleriyle ilgili sorulardan,

Ortak Meydan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku (7 soru), idare Hukuku (7 soru), İdari Yargılama Yolu (7 soru), Hukuk Yargılama Tarzı (7 soru) ve uygar Hukuk (7 soru) bahisleriyle ilgili sorulardan oluşur.

Adli Yargı Testi: Bu test, İsimli Yargı İmtihanına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı Testi: Borçlar Hukuku (6 soru), Ceza Hukuku (6 soru), Ceza Yargılama Tarzı (6 soru), Ticaret Hukuku (6 soru), İş Hukuku (5 soru), İcra ve İflas Hukuku (6 soru) mevzularıyla ilgili sorulardan oluşur.

Adli Yargı-Avukat Testi: Bu test, İsimli Yargı-Avukat İmtihanına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku (6 soru), Ceza Hukuku (6 soru), Ceza Yargılama Yolu (6 soru), Ticaret Hukuku (6 soru), İş Hukuku (5 soru), İcra ve İflas Hukuku (6 soru) bahisleriyle ilgili sorulardan oluşur.

İdari Yargı Testi: Bu test, İdari Yargı İmtihanına başvuran adaylar içindir.

İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Kararlar, 7 soru), Ceza Hukuku (Genel Kararlar, 7 soru), Vergi Hukuku (7 soru), Vergi Metot Hukuku (7 soru), Maliye-Ekonomi (7 soru) bahisleriyle ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi ile Ortak Meydan Bilgisi Testinde 65 soru bulunacak ve cevaplama müddeti 80 dakika olacaktır.

Adli Yargı Testi, İsimli Yargı-Avukat Testi ile İdari Yargı Testinde 35’er soru bulunacak ve cevaplama mühleti her bir test için 50’şer dakika olacaktır.

Adaylara her Celse için bir yanıt kağıdı ve bir soru kitapçığı verilecektir. Soru kitapçıkları ve yanıt kağıtları, her testin cevaplama mühleti tamamlandıktan sonra adaylardan toplanacaktır.

Her İmtihan kendi içinde değerlendirmeye alınacaktır. Kıymetlendirme sırasında yalnız hakikat yanıtlar dikkate alınacak, yanlış karşılıklar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı yahut yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular kıymetlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan bedelinin tekrar saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi/konuları yirmi (20) tam puan üzerinden; Meydan Bilgisi Testi/konuları seksen (80) tam puan üzerinden başka ayrı değerlendirilecektir.

Bu hesaplamada Meydan Bilgisi Testi; Ortak Meydan Bilgisi Testi (35 soru) ile İsimli Yargı Testi (35 soru) / İsimli Yargı-Avukat Testi (35 soru) / İdari Yargı Testi (35 soru) toplamını (70 soru) Anlatım eder. Bu kıymetlendirme yapılırken genel Yetenek ve genel Kültür Testi hususları ile Meydan Bilgisi Testi bahisleri kendi ortalarında eşit olarak puanlandırılacaktır.

Buna nazaran; genel Yetenek ve genel Kültür Testi’nde bulunan 5 bahis ile Meydan Bilgisi Testinde bulunan 11 husus (İdari Yargı İmtihanının Meydan Bilgisi Testi 10 konu) başka birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 16 alt test (İdari Yargı İmtihanı 15 alt test) için adayların olmamış puanları başka ayrı hesaplanacaktır. Her alt test için imtihana giren adayların olmamış puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma pahaları bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma bedelleri kullanılarak her alt test için adayların olmamış puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 1/5 yüklendirme katsayısıyla çarpılarak toplanacak ve genel Yetenek ve genel Kültür Testi Yüklü Puanı bulunacaktır.

İdari Yargı İmtihanı kıymetlendirme süreçlerinde; Meydan Bilgisi Testinde bulunan 10 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 1/10 yüklendirme katsayısı ile çarpılarak toplanacak, İsimli Yargı İmtihanı ile İsimli Yargı-Avukat İmtihanının kıymetlendirme süreçlerinde ise Meydan Bilgisi Testinde bulunan 11 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 1/11 yüklendirme katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Meydan Bilgisi Testi Yüklü Puanı bulunacaktır.

Genel Yetenek ve genel Kültür Testi Yüklü Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü genel Yetenek ve genel Kültür Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük olmamış puan pahasının 2/3 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak halde puanlara dönüştürülecek ve bu puan genel Yetenek ve genel Kültür Testi Muvaffakiyet puanı olarak isimlendirilecektir.

Alan Bilgisi Testi Yüklü Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Meydan Bilgisi Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük olmamış puan pahasının 8/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak formda puanlara dönüştürülecek ve bu puan Meydan Bilgisi Testi Muvaffakiyet puanı olarak isimlendirilecektir. genel Yetenek ve genel Kültür Testi Muvaffakiyet Puanı ile Meydan Bilgisi Testi Muvaffakiyet Puanı’nın toplanması ile genel Muvaffakiyet Puanı hesaplanacaktır.

Bu hesaplamalar sonucu, adayların müracaatlarına ve aldıkları testlere nazaran;

Adli Yargı genel Muvaffakiyet Puanı, İsimli Yargı-Avukat genel Muvaffakiyet Puanı ve/veya İdari Yargı genel Muvaffakiyet Puanı hesaplanacaktır.

Adayların, katıldıkları oturumlarda yer Meydan test yahut testlerde hiçbir işaretleri bulunmaması durumunda ilgili adayların bu test yahut testlerden 0 (sıfır) olmamış puan aldıkları kabul edilir.

Adli Yargı Sınavında; genel Muvaffakiyet Puanı sıralamasına nazaran en yüksek puan Meydan adaydan başlanmak üzere ilan edilen takımın (1000) iki sert fazlası olan 3000 Namzet mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 3000 inci Namzet ile birebir puanı Meydan adaylar da eşitlik Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 3000’e ulaşmadığı takdirde yalnızca 70 ve üzeri puan Meydan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; genel Muvaffakiyet Puanı sıralamasına nazaran en yüksek puan Meydan adaydan başlanmak üzere ilan edilen takımın (100) iki sert fazlası olan 300 Namzet mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300 üncü Namzet ile tıpkı puanı Meydan adaylar da eşitlik Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’e ulaşmadığı takdirde yalnızca 70 ve üzeri puan Meydan adaylar mülakata çağırılacaktır.

İdari Yargı Sınavında; genel Muvaffakiyet Puanı sıralamasına nazaran en yüksek puan Meydan adaydan başlanmak üzere ilan edilen takımın (100) iki sert fazlası olan 300 Namzet mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300 üncü Namzet ile tıpkı puanı Meydan adaylar da eşitlik Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’e ulaşmadığı takdirde yalnızca 70 ve üzeri puan Meydan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Sınav sonuçları, her İmtihan için farklı başka açıklanacak, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıyeten İmtihan Sonuç dokümanı gönderilmeyecektir. Adaylar İmtihan sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve Namzet şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilan edilen Sonuç bilgileri adaylara bildiri kararındadır.

Kontenjana giren adayların İmtihan Sonuç bilgisinde, “Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini eşitlik Bakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.”; 70 ve üzerinde puan Meydan fakat, kontenjana giremeyen adaylar için “Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız.”; 70 puanın altında puan Meydan adaylar için ise “Kazanamadınız.” ibaresi yazılacaktır.

J-Sınava Geç Başvuru

Geç müracaat günü, 23 Ekim 2020 tarihinde olup, adaylar müracaatlarını müracaat merkezinden yahut https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve İmtihan fiyatını yatırarak müracaatlarını tamamlayacaklardır.

Geç müracaat gününde müracaat yapan adayların İmtihan fiyatı, 1 imtihana katılan adaylar için 337,50 TL, 2 imtihana katılan adaylar için 506,25 TL, 3 imtihana katılan adaylar için 675,00 TL’dir. Geç müracaat gününde yapılan müracaatlarda İmtihan fiyatı, tıpkı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e- İŞLEMLER’de yer Meydan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Geç müracaat gününde imtihana müracaat yapan ve İmtihan fiyatını yatıran Avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adayları G bendinde istenilen evrakları 26 Ekim 2020 tarihinde pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda gönderecektir. Mülakata katılmaya hak kazanan avukatlık mesleğinden isimli yargı Yargıç ve savcı adaylarından, G bendinde istenilen ve elektronik ortamda gönderilen dokümanlar mülakat öncesinde ayrıyeten istenecektir.

Geç müracaat gününde imtihana müracaat yapan ve İmtihan fiyatını yatıran Hukuk Fakültesi dışında hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, iktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan İdari Yargı Yargıç adaylarından, elektronik ortamda denetimler yapılırken tereddüt olması halinde adayların ÖSYM’ye bildirdikleri irtibat bilgileri üzerinden irtibat kurularak ilgili evraklar istenecektir. Adaylar istenilen dokümanlarını elektronik ortamda eşitlik Bakanlığı İşçi genel Müdürlüğü’ne göndereceklerdir.

Hukuk Fakültesi dışında hukuk bilgisine programlarında gereğince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, iktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olan ve mülakata katılmaya hak kazanan idari yargı Yargıç adaylarından mülakat öncesinde transkript ile mezuniyet dokümanları ayrıyeten istenecektir. (belgelerin onaylı örneği kabul edilecektir)

Mülakat öncesinde istenilen evrakları teslim etmeyen, gerçeğe ters beyanda bulunan, 2802 Sayılı Kanunda belirtilen nitelikleri taşımadığı tespit edilen adaylar mülakata alınmayacak olup ortadan geçen mühlete bakılmaksızın bu imtihandan elde ettiği bütün haklarını kaybedecektir.

(Geç müracaat gününde Hukuk Fakültesi mezunu olarak İdari Yargı Yargıç Adaylığı ve İsimli Yargı Yargıç ve Savcı Adaylığı yazılı Karşılaşma imtihanlarına müracaat yapan adaylardan rastgele bir doküman istenilmeyecektir.)

K-Sınav Sonucuna İtiraz

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere), ÖSYM’nin internet sayfasında yer Meydan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve Süreç Ücretleri” bahisli İlan doğrultusunda Genel Gayeli Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar. İmtihan sorularına ait itirazlar ise, İmtihan tarihinden itibaren 3 Amel günü içerisinde tıpkı biçimde yapılmalıdır (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma müddetini durdurmaz). Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına Gerekli fiyatı yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM İmtihan Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. ÖSYM mühleti içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Müddeti geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler sürece alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Müddet hesabında ÖSYM genel Evrak kaydına giriş tarihi temel alınacaktır. ÖSYM, Müsait gördüğü takdirde Namzet dilekçelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr internet adresinden cevaplayabilecektir.

L-ÖSYM’de bulunan her türlü İmtihan evrakının aslı yahut sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, Namzet iç hiçbir şahıs ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Lakin; adaylar, “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve Süreç Ücretleri” bahisli İlan doğrultusunda adaylar, imtihanda kullanmış oldukları kendi soru kitapçığı ve karşılık kağıdının imajını ÖSYM’de (Ankara’da), her Celse başka farklı olmak üzere fiyatı karşılığı, 6114 sayılı Kanun’un 7. hususunun dördüncü fıkrasında belirtilen imha müddeti sona ermeden inceleyebileceklerdir.

M-Sınavda uygulanacak soruların telif hakları ÖSYM’ye aittir. Sorular, ÖSYM Yönetim Şurası tarafından yayımlanmasına karar verilenler hariç, hiçbir şahıs yahut kuruma verilmez. Sorular, basılı yahut internet ortamında yayımlanamaz. ÖSYM’nin yazılı müsaadesi olmadan, hangi maksatla olursa olsun, tamamının yahut bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, rastgele bir yolla çoğaltılması, kullanılması yahut yayımlanması yasaktır. aksi istikamette fiillere karşı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Yapıtları Kanunu yeterince yasal yollara başvurulacaktır. İmtihana giren adaylar, bu durumu kabul etmiş sayılırlar.

D U Y U R U L U R

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir