İlk seferine çıkan Yüksek Hızlı Tren Sivas’a ulaştı

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Nis 26, 2023 Yorum Yok

Yüksek Süratli şimendifer birinci seferinde Ankara’dan devinim ederek; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyona uğrayıp Sivas’a ulaştı. Trenin birinci yolcuları ortasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beyaz Parti genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP genel Lideri Mustafa Destici ve Tekrar Refah Partisi genel Lideri Fatih Erbakan da yer aldı.

Sivas Yüksek Süratli şimendifer Garı’nda trenden inen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada birinci protokolü ve Sivas milletvekilleri tarafından karşılandı. Çocuklar Oktay’a çiçek sundu. Oktay, polis merasim mangasını selamladı.

Ankara-Sivas ortasındaki 603 km arayı 405 km’ye düşürecek olan Ankara-Sivas süratli şimendifer çizgisi ile 12 saat olan seyahat müddeti 2 saate düşüyor. Yüksek Süratli Tren, Mayıs ayı sonuna kadar Ankara-Sivas ortasında fiyatsız olarak hizmet verecek.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir