Seçim beyannamesinde dikkat çeken detay! Part-time işlerin önü açılacak

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Nis 23, 2023 Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Beyaz Parti seçim beyannamesinde çalışma hayatından dezavantajlı vatandaşların ömrünü kolaylaştırmaya uzanan Fazla sayıda Tedbir ve siyaset yer aldı.

Asgari fiyatın yanı Dizi memur ve emeklilerin enflasyonun üzerinde artış ve refah hissesi almaları sağlanacağı vurgulanırken, bütün çalışanlara kaliteli ve teminatlı bir çalışma hayatı kelamı verildi. Part-time işlerin önü açılacak, işsizlik maaşına erişim kolaylaşacak, yeni etkin işgücü programları devreye girecek, bakım iktisadı güçlenecek.

İŞSİZLİK MAAŞINA kolay ERİŞİM

Pasif işgücü programlarının erişilebilirliği güçlendirilecek, işsizlik sigortası fonundan yararlanma koşulları kolaylaştırılacak. İş sıhhati ve güvenliği ıslahatı kararlılıkla uygulanmaya devam edilecek. İş gücü piyasasında kayıt dışılığa müsaade verilmeyecek. Rehberlik ve istekli Ahenk ön planda tutulacak, risk odaklı kontrol kapasitesi aktifleştirilecek.

Mevsimlik tarım çalışanları üzere kümeler için Özel toplumsal sigorta programları oluşturulacak, toplumsal Emniyet kapsamı en üst seviyeye çıkarılacak. Gençlere esnek çalışma şartları sunulacak.

KADIN İSTİHDAMI ARTACAK

Çalışırken eğitimlerini de devam ettiren gençlere yönelik teşvik edici düzenlemeler yapılacak. Mesleksel yeterlilik evraklı ve nitelikli Amel gücü sayısı artırılacak. Bayanlarda istihdam oranı yüzde 35’in, işgücüne katılma oranı yüzde 40’ın üzerine çıkarılacak. İş sıhhati ve güvenliği ıslahatını kararlılıkla uygulamaya devam edilecek. İşgücü piyasasının yeşil ve mavi iktisat, döngüsel ve dijital iktisat ile iklim değişikliğine ahengini hızlandıracak.

Kadınlar ve gençler başta olmak üzere Özel siyaset gerektiren kümelerin işgücü piyasasına girişlerinin hızlandırılmasını ve kalıcılıklarının teşvik edilecek. Teminatlı esnek çalışma biçimleri yaygınlaştırılacak. Kayıt dışılıkla gayret düzeneklerini güçlendirerek, 2028 yılında kayıtdışı istihdamın hissesi yüzde 20’nin altına indirilecek.

BAKIM SİGORTASI GÜÇLENECEK

Gelir düzeyi minimum hayat standardının altında aile kalmayacak. Konutta bakıma gereksinimi olan engelli ve yaşlıya sistemli bakan ve meskende bakım yardımı alanlar kısmi vakitli olarak toplumsal Emniyet kapsamına alınacak.

Uzun Periyotlu Bakım Sigortası’nda yeni model oluşturulacak. Vatandaşların uzun periyotlu bakımlarını garanti altına alabilmesini ve yaşlılık devirlerinde rahat etmelerini sağlayacak modelle şahısların belirli oranlarda iştirak yapacağı yeni bir sigorta sistemi uygulanacak.

ÇALIŞMA MÜSAADE KRİTERLERİ GÜNCELLENECEK

Çalışma müsaadesi kriterleri de Mahallî Amel gücü piyasasının korunmasına ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacak formda yine belirlenecek.

Sektörel farklılıklar göz önünde bulundurularak Amel yerlerindeki Amel sıhhati ve güvenliği hizmetleri aktifleştirilecek. Toplumsal takviye programları ekonomik ve toplumsal Yan tesirleri de dikkate alınarak gözden geçirilecek, aile bütünlüğünü kollayıcı ve geliştirici vasfı güçlendirilecek. Toplumsal yardımlardan yararlanma şartları standardize edilecek.

TÜKETİCİLER KORUNACAK

Modern teknolojiler ve tertipler kanalıyla tüketici hakları güçlendirilmeye devam edilecek. Çocuklar ve yaşlılar öncelikli olmak üzere hisli tüketici kümelerine Özel tedbirler getirilecek. Finansal tüketicinin bilinçlendirilmesine yönelik düzenlemeler hayata geçirilecek. mahsul güvenliği mevzuatı yeşil dönüşüm, Yapay zeka, döngüsel iktisat üçgeninde aktüel hale getirilecek.

Hazal Ateş

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir