İnce: Yüzde 30 oyum var, ikinci tura ben kalacağım!

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Mar 22, 2023 Yorum Yok

Memleket Partisi genel Lideri Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimine ait, “Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tipe ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var.” dedi.

İnce, Habertürk’teki canlı yayında gündeme ait soruları yanıtladı.

Altılı Masa’yı eleştiren İnce, “Hayal görmeyin diyorum. 1,5 yılda adayı güç belirlediler. Masa devrildi, kalktı. Buradan nasıl bir ümit çıkar, birisi anlatsın bana. Masayı yönetemediler, Türkiye’yi nasıl yönetecekler?” sözlerini kullandı.

CHP, UYGUN Parti ve Memleket Partisi’nin ittifak yapmasını önerdiğini lisana getiren İnce, Türkiye’nin iktidar sorunu olduğu kadar muhalefet sorunu olduğunu da söyledi. “Muhalefet yüzde 60 ile kazanacakmış, ben çıkıntı oluyormuşum” diyen İnce, şöyle konuştu:

“CHP’li Faik Öztrak, Ekmeleddin İhsanoğlu Namzet olduğu Vakit ‘Yüzde 60’la kazanıyoruz.’ demişti. Birebir şahıs artık tıpkı lafları ediyor. Babacan’ı Ulu Divan’a göndereceksin, vazgeçmişsin cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaksın. millet İttifakı bir Menfaat ittifakıdır. Masayı yönetemediler, Türkiye’yi nasıl yönetecekler? Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. Ortada olmayacak bir dua görüyorum, siyasette algı usulüyle, siyasi mühendislikle bu işler yürümez. Kılıçdaroğlu 13 kez kaybetti, ben bir kere kaybettim. Bir kez penaltı kaçırdım. (Adam kazandı.) O bildirisi ben attım, pişman mısın, pişmanım. CHP misyonunu yapmamış. Benim yanlışım partime güvenmekti. Beni o akşam hançerlediler.”

– “CHP kendi evlatlarını yemekte Fazla mahir”

İnce, siyasetin uzlaşma işi olduğuna işaret ederek CHP’ye zeytin kısmı uzatmak istediğini lakin Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşemediğini lisana getirdi. Kendisinin Beyaz Parti’lilerden Fazla oy aldığını lakin Kılıçdaroğlu’nun alamadığını söyleyen İnce, “AK Parti’ye gerek yok, CHP kendi evlatlarını yemekte Fazla becerikli aslında. Dünya siyasi tarihinde kendi evlatlarını yemekte bu kadar yetenekli ikinci bir siyasi oluşum yoktur. Sayın Akşener masada ‘Kazanacak Namzet istiyorum.’ dedi, masadan kalktı. Birebir mahfiller Meral Akşener’e neler söylemediler. CHP genel Merkezi’ndeki trollerin gazabına uğradı.” dedi.

Kendi cumhurbaşkanlığı adaylığı için partisinde sandık kurduğunu, 105 bin kişinin güvenip oy kullandığını hatırlatan İnce, “Ben bunların kararı olmadan ne çekilirim ne bir şey yaparım. Masada YETERLİ Parti’yi farklı tutuyorum. Geri kalan 4’ünün toplamının 4 sert oyum var. Öneriyorum, 1 yıldır bağırıyorum. ‘Altılı Masa cumhurbaşkanlığı seçimini başka yapsın, sandık güvenliği için Tüm muhalefet partileri bir ortaya gelelim, sandıkları koruyalım.’ diyorum. 200 bin sandığı Birlikte koruyalım. Bunu söylüyorum, hala karşılık bulmadı. 10 Nisan’da listeler açıklandığında göreceksiniz. Bana ‘bölücü’ diyenlere ’10 Nisan akşamı görüşürüz’ diyorum. Yandı gülüm keten helva.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Olağanüstü oy olacağım”

“Oy bölüyorsun.” biçimindeki tenkitlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan İnce, şunları kaydetti:

“Seçilemiyor. Seçilemiyorsa oy bölmesi niçin? Matematik bilen adamlar bunu söylüyor. Burada oy bölmesi olmaz. Fevkalâde oy olacağım. Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tipe ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var. CHP cumhurbaşkanı adaylığımda gerimde değildi ki tahminen de yüktü. Nakit harcamadılar. Afişlerimi asmadılar. Sıfır moralle çalıştırdılar. Kan kusturdular bana. Emin olun, üyelerimiz içinde CHP’den istifa edip gelenlerin oranı yüzde 20. oy bölünmesi olmaz. İnsanları korkutup oy almaya çalışıyorlar. Altyazıları okuyorum televizyonlarda ‘Muharrem İnce çekil, yoksa hesap veremezsin.’ deniyor. Ben o riski görüyorum, sokağı da görüyorum. Ben salon siyasetçisi değilim. İnce’yi destekleyenlere tahminen ikinci çeşitte gereksiniminiz olacak. Niçin bunlara ‘Sarayın adamı, troller.’ diye iftira atıyorsunuz. Bunlar Kemal Bey’den kurtulacaklarını hesaplıyorlar. Kaygıları Türkiye değil.”

– “Bir otobüs, bir telefon ve gönüllülerle yeneceğim”

İnce, “Memleket Partisi-İYİ Parti-CHP ittifakı olsa Kemal Bey’in adaylığına onay verir miydiniz?” sorusuna, “Verirdim. Ben illa Muharrem İnce Namzet olsun kaygısında değilim. Ben diyorum ki bu Altılı Masa seçim kazanamaz, kazansa da ömrü olmaz. 6 aylık ömürleri olur. Bunlar bir cumhurbaşkanı adayını 1,5 senede belirlediler, İstanbul valisinde nasıl anlaşacaklar?” cevabını verdi.

Muharrem İnce, bir otobüs, bir telefon ve gönüllülerle rakiplerini yeneceğini, yüzde 30 oy alacağını ve ikinci çeşide kalacağını tez etti.

Zafer Partisi ile ittifak kuramamalarına ait soruya da İnce, şöyle Cevap verdi:

“İmzalanmış bir metin yoktu ortada. umut Özdağ’a, ‘İkide bir Mansur Yavaş diyorsun, kabak tadı verdi, onda o yürek yok, çıkamaz, artık bu mevzuyu kapat.’ dedim. İki gün geçti umut Hoca, ‘Bizim adayımız Mansur Yavaş, olmazsa Muharrem İnce’ dedi. ‘Ben kimsenin yedek adayı değilim.’ dedim, WhatsApp kümesine yazdım.”

CHP’nin sandık güvenliğine dair “Her şey kontrolümüzde” açıklamasını gayriciddi bulduğunu aktaran İnce, “Geçmişte de bana ‘Sandıklara hakimiz.’ demişlerdi.” dedi.

“Ne sarayın adamıyım ne teröristim. Bu millete üçüncü yolu öneriyorum.” değerlendirmesini yapan İnce, şunları kaydetti:

“Bu seçimde bildiri atmayacağım. Kendi kendime ileti atamam. Ben bu seçimi kazanacağım. Ben Türkiye’yi ateşe atmam, hiç merak etmeyin. Diyorum ki bir yürek gösterelim. Bir periyotluk istiyorum. Ben torunlarımla matematik çalışmak istiyorum.”

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir