Bugün Berat günü

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Mar 06, 2023 Yorum Yok

Bugün, Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili. İslam’a nazaran “berat” günahlardan arınma, paka çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma manalarına geliyor.

AF VE MAĞFİRET GECESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Heyeti Üyesi İdris Bozkurt, beratın bir hatadan azade olmak manasına geldiğini söyledi. Berat Gecesi’nde birçok kişinin Allah’ın affına mazhar olduğunu belirten Bozkurt, bu kullar ortasına girmek için Uğraş ve uğraş sarf etmek gerektiğine işaret etti. Bozkurt, Berat Gecesi’ni af ve mağfiret gecesi olarak idrak etmek gerektiğini vurgulayarak, “Berat Gecesi, manevi iklim rahmetinin bol olduğu bir fırsat gecesidir. Rabbimiz’in geçmişte yaptığımız yanılgı, kusur ve günahları affetmesi için dua etmeliyiz” sözlerini kullandı.

BOL BOL YARDIM EDELİM

Kandil gecesinde Kur’an-ı Kerim okuma ve beyhude namaz kılma, gündüz ise oruç tutmanın tavsiye edildiğini anımsatan Bozkurt, “Şu Lahza problemli dönemlerdeyiz, afet devrindeyiz. Halkımızın, İslam dünyasının içinde bulunduğu dertlerden kurtulması için Rabbimiz’e dua etmeliyiz” diye konuştu. Sarsıntılar nedeniyle hayır ve hasenata daha Çok Ehemmiyet verilmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, “Çeşitli yardım kuruluşları aracılığıyla zelzele bölgesindeki mağdur, muhtaç insanların yardımına koşabiliriz. Dualarımızın kabul olması için bu Cin vesileler aramalıyız” dedi.

Kahramanmaraş’tan canlı kandil programı

TRT, Berat Kandili’nde Kahramanmaraş’tan Özel yayın yapacak. “Berat Kandili Özel” programı belediye binası önündeki MÜSİAD çadırından canlı yayınlanacak. 6 Mart saat 18.50’de TRT 1 ve TRT Radyo 1’de izleyici ve dinleyicilerle buluşacak programın tekrarı ise 22.30’da TRT Türk’te yayınlanacak. Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Hz. Nuh Nebi Camii’nde gerçekleştirilecek “Berat Kandili” programı ise yarın 20.15’te canlı yayınla TRT Kürdi’de ekrana gelecek.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir