Meteoroloji uyardı: 3 ilde kuvvetli ve yoğun kar yağışına dikkat!

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Şub 19, 2023 Yorum Yok

Meteoroloji genel Müdürlüğü tarafından yapılan nihayet değerlendirmelere nazaran: Ülkemizin kuzey, İç ve şark kısımlarının kesimli ve Fazla bulutlu, Orta ve şark Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Tokat’ın şimal ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, şark Karadeniz’in İç kesitleri ile Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Van etraflarının kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve Aleni geçeceği varsayım ediliyor. Yağışların; Rize’nin doğusu, Artvin etrafları ile Ardahan’ın kuzeyinde Güçlü ve yer yer ağır kar biçiminde olması bekleniyor. dahil ve şark bölümlerde buzlanma ve don olayı ile Bir arada yer yer pus ve sis bekleniyor. şark Karadeniz’in İç kesitleri ile şark Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: dahil ve batı kesitlerde 2 ila 4 derece artacağı ve Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği iddia ediliyor.

RÜZGAR: Çoklukla güneyli istikametlerden hafif, Ara Dizi orta kuvvette eseceği varsayım ediliyor.

UYARILAR

Doğu Karadeniz’in Doğusunda Güçlü Yağışlara Dikkat!: Yapılan nihayet değerlendirmelere nazaran; şark Karadeniz’in doğusunda kıyılarda yağmur, İç ve yüksek kesitlerde karla karışık yağmur ve kar formunda beklenen yağışların, bu sabah saatlerinden itibaren Rize’nin doğusu, Artvin etrafları ile Ardahan’ın kuzeyinde Güçlü ve yer yer ağır kar yağışı olarak görüleceği iddia edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi halinde yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: şark Karadeniz’in İç bölümlerinin yüksekleri ile şark Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir