Devlet Bahçeli seçim için tarih verdi

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Oca 17, 2023 Yorum Yok

MHP genel Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

”MHP, önümüzdeki baharda gerçekleşmesi gündemde olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel Seçimine hazırdır, muvaffakiyete inanmıştır. 15 Ocak Pazar gününden itibaren seçim gündemine girdiğimiz herkesçe malumdur.

SEÇİM TARİHİ ÖNE ALINIR MI?

Seçimin ne Vakit yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir Lahza evvel nihayet bulması, mevsim kurallarıyla Bir arada Müsait bir tarihin mutabakatla tespiti âlâ niyetli beklentimizdir. Bu türlü bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi formunda yorumlanmalıdır. Kriz çıkarmanın, arbede iklimi yaratmanın ahlaken bir karşılığı olmayacağını görmek lazımdır. Muhalefet partileri bu istikamette adımdan imtina ederse, cumhurbaşkanımız anayasa 116. unsur 2. fıkra uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. MHP, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük mühlet de işlemeye başlayacaktır.

”MAYIN AYINDA BU İŞİ BİTİRELİM”

Muhalefet şayet seçimlerden ümit kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma fikrine sabitlenmemişlerse TBMM’de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir Mani kalmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, kelamı ve kararı aziz milletimizin kutlu iradesine verelim. Uzlaşarak Türkiye’yi Bir arada seçime taşıyalım.”

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir