Bu illerde çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Oca 09, 2023 Yorum Yok

Yurt genelinin kesimli ve Fazla bulutlu, Marmara’nın doğusu, şark Akdeniz, dahil Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, şark ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Eskişehir etraflarının yağışlı geçeceği kestirim ediliyor. Ekseriyetle yağmur ve sağanak, batı ve şark Karadeniz’in İç kısımlarının yüksekleri, dahil Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile şark Anadolu’nun şimal ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar halinde olması beklenen yağışların; Orta ve şark Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ve Ardahan, Muş, Bitlis, Van’ın güneyi, Şırnak ve Hakkari etraflarında kuvvetli, Giresun’un ve Artvin’in Kenar kısımları ile Rize etraflarında Fazla Güçlü ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: önemli bir değişiklik beklenmiyor. Çoklukla mevsim normalleri civarında seyredeceği iddia ediliyor.

RÜZGAR: Ekseriyetle kuzey, şark ve Güneydoğu Anadolu’da Güney taraflardan hafif, Uzaklık Dizi orta kuvvette, batı Akdeniz ile şark Akdeniz’in İç bölümlerinde şimal taraflardan, Orta ve şark Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı taraflardan kuvvetli, Vakit vakit kısa periyodik fırtına (40-70 km/sa) halinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: şark Karadeniz’de beklenen yağışların Giresun, Trabzon ve Artvin etraflarında Güçlü ve Fazla Güçlü yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Rize Vilayet geneli ile Giresun’un ve Artvin’in Kenar kesitlerinde yer yer şiddetli yağmur ve sağanak (51-100 kg/m2), bölgenin yükseklerinde (1500-1750 metre ve üzeri rakımlı yerlerde) Güçlü karla karışık yağmur ve ağır kar yağışı halinde olacağı iddia ediliyor. Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari etraflarında ve Van’ın güneyinde beklenen yağmur ve sağanak biçimindeki yağışların kuvvetli, Hakkari’nin yüksek kesitleri ile Van’ın güneyinin yükseklerindeki yağışların Güçlü karla karışık yağmur ve ağır kar yağışı formunda olması bekleniyor. Güçlü yağışların Sebep olacağı beklenen sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesitlerde buzlanma ve don olayı üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz’in İç ve dağlık kısımlarında şimal ve kuzeybatı taraflardan Güçlü (40-60 km/saat), Orta ve şark Karadeniz’in Kıyı şeridinde kuzeybatı taraflardan Güçlü Vakit vakit kısa periyodik fırtına (50-70 km/saat) halinde esmesi bekleniyor. Güçlü rüzgar ve fırtınanın Sebep olacağı mümkün ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç, direk devrilmesi üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir