Numan Kurtulmuş: 10 büyükelçi görevlerine alışılmamış davrandı

Genel, Kiralık Evler, Kişisel Gelişim, KYK Yurtları, Mekan Tavsiyeleri, Özel Yurtlar, Part-time İş İlanları, Üniversite Tavsiyeleri Kas 05, 2022 Yorum Yok

AK Parti genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ırak ve Suriye tezkerelerinin Meclis’e sunulmasına ait, “HDP dışındaki muhalefet partilerinin bu türlü ulusal bir menfaatte karşıt bir noktada duracaklarına ihtimal dahi vermiyorum. Bu türlü bir duruşun gerçek olmadığı kanaatindeyim. Zira bu Beyaz Parti hükümetinin ya da şu andaki var Cumhurbaşkanımızın hükümetinin sıkıntısı değil, bu Türkiye’nin ulusal sıkıntısıdır.” dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk’te canlı yayınlanan özel Röportaj programında gündeme ait değerlendirmelerde bulunurken, ırak ve Suriye tezkerelerine ait “HDP’nin muhalefete ‘hayır deyin’ daveti karşılık bulur mu?” sorusu üzerine, Türkiye’nin, Suriye’de ve Irak’ta operasyon yapmaya Fazla istekli olmadığını ancak o ülkelerden kaynaklanan Aka bir terör taarruzuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Her Yıl Hudut dışı operasyonlara İmkan sağlayan tezkerelerin Meclis’ten geçtiğini anımsatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Bu Türkiye’nin Emniyet sorunudur. Bu türlü devam edecek bir operasyonlar periyodu olabilir. Bununla ilgili de Türkiye’nin elinin kuvvetli olması lazım. HDP dışındaki muhalefet partilerinin bu türlü ulusal bir menfaatte karşıt bir noktada duracaklarına ihtimal dahi vermiyorum. Bu türlü bir duruşun yanlışsız olmadığı kanaatindeyim. Zira bu Beyaz Parti hükümetinin ya da şu andaki var Cumhurbaşkanımızın hükümetinin sorunu değil, bu Türkiye’nin ulusal problemidir. diğer Tüm muhalefet partilerinin de ortak noktada durması Türkiye için Kıymetli bir kazanım olacaktır. HDP her Vakit olduğu üzere davetini yapsın, ona diyecek bir şeyimiz yok.”

– “Siyasi cinayetler” tartışması ve bürokratlarla ilgili açıklamalar

Kurtulmuş, “siyasi cinayetler” tartışmasına değinerek, bunun kirli bir Meydan olduğunu, Türkiye’de faili meçhuller ve siyasi cinayetlerin geride kaldığını, Emniyet güçlerinin bu mevzuda her türlü önlemi aldığını anlattı.

“Kılıçdaroğlu savcılığa çağrılmalı mı sizce?” sorusuna Kurtulmuş, “Hiç elbet yani. Bundan sonra Cumhuriyet Savcılığına Şahit olarak gidip ne biliyorsa onları anlatmak vatandaşlık misyonudur, yalnızca siyasetçi misyonu değil.” karşılığını verdi.

AK Parti genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bürokratlarla ilgili kelamlarına işaret ederek, Türkiye’deki 4 milyon halk görevlisinin 2 milyon 658 bininin devlet memuru olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“O Vakit şu soruyu soralım. Sayın Kılıçdaroğlu, bunlardan hangileri yasaya Müsait devinim etmiyor, bunun listesi elinizde Mevcut mı? Varsa bunlarla ilgili bir hata duyurusunda bulundunuz mu? Yoksa kabahat duyurusunda bulunmadan, memurların her birisiyle ilgili şimdiden bir arşiv mi tutuyorsunuz, yani bunları bir halde fişliyor musunuz? Bunların da yanıtını vermesi lazım.

Varsa cürüm işleyen, buyurun onları da Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikayet edin fakat hata işleyenler değil de sizin üzere düşünmeyenleri burada muhatap alıyorsanız bunun Aleni ismi da siyasette fişlemedir. Bu türlü bir fişlemeniz varsa onu da bilelim.”

– “AB Kurulu’nun Türkiye raporu bizim açımızdan yok hükmündedir”

Kurtulmuş, 10 büyükelçinin, tutuklu Osman Kavala’ya ait açıklamalarına ait soru üzerine, bu ülkelerin neredeyse tamamının Türkiye’yle arkadaş olduğunu belirterek, “Yukarıdan parmak sallayarak baskı kurmaya çalışarak Türkiye’nin içişlerine hele hele eşitlik sistemine müdahale etmeye kalkmak, kendilerinin de savunduklarını söyledikleri adaletin milletlerarası kurallarıyla büsbütün uyuşmayan bir durumdur, buna alışılmamıştır. Büyükelçilerin temel görevi kendi ülkeleriyle Türkiye’nin ortasındaki ilgiyi daha müspet bir noktaya taşımak, daha Olumlu gündemler üzerinden ülkeler ortasındaki bağları geliştirmektir. Görevlerine ters bir halde davranmışlardır. Türkiye’de yargının kimin hakkında ne karar vereceğini söylemek 10 ülkenin büyükelçisine kalmamıştır. Bu hadsizliktir, terbiyesizliktir.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AB Kurulu’nun Türkiye raporundaki tenkitlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Türkiye, Avrupa Birliği’yle karşılıklı olarak, Avrupa Birliği’nin resmi temsilcileri de Türkiye de bir olumlu gündem oluşturma konusunda çabalı ve titiz bir çalışma içerisinde. Bu türlü bir atmosferde yayınlanmış olan Türkiye raporunun bu müspet gidişata çelme takmak isteyen bir irade tarafından hazırlandığı açıktır. Avrupa’nın içerisinde çeşit çeşit Türkiye düşmanı kümeler var. Raporda lisana getirilen hiçbir hususun ciddiye alınabilir tarafı yoktur. Hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur, bizim için yok kararındadır. Hem yargıya karışması hem şark Akdeniz’de Türkiye’nin hak ve hukuklarını muhafazasından rahatsızlık duyduğu sözler Hem Türkiye’yle Yunanistan ortasındaki bağları iki komşu ortasındaki alaka olmaktan çıkartıp Avrupa Birliği’nin güya kurumsal sorunuymuş üzere o havaya dönüştüren nihayet derece Yunanistan taraftarı taraflı görüşler, bunların hiçbirisi kabul edilebilir şeyler değildir.”

– Seçim tartışmaları

2023 seçimlerinde adaylarının belirli olduğunu, daha geniş toplumsal kısımlardan dayanak almak için Çaba gösterdiklerini vurgulayan Kurtulmuş, karşı tarafın siyasi profili düşük, siyasi argümanı ve partilerle kendi partisinin tabanını harekete geçirme kabiliyeti olmayan, Siyaset dışı bir figür üzerinde uzlaşabileceğini öngördüğünü lisana getirdi.

AK Parti genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığına Ekrem İmamoğlu mu hazırlanıyor?” sorusu üzerine, Öbür bir partinin içerisindeki şahısla ilgili adaylık konusunda bir şey söyleyemeyeceğini Anlatım ederek, İmamoğlu’na İstanbul dışındaki gündemleri zihninden bir kenara atarak kente odaklanması tavsiyesinde bulunduğunu lisana getirdi.

HDP Eş genel Lideri Pervin Buldan’ın, “HDP, demokratik iktidarın bir kesimi olacak.” açıklamasının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“HDP’nin içerisinde de Değerli bir kitle, karşı taraftaki ittifakın HDP’yi gizli ortağı olarak görmelerinden o denli zannediyorum ki rahatsızlık duyuyor ve bunun açıkça ortaya konulmasını istiyorlar. Buradaki mesuliyet da CHP ve UYGUN Parti’nin yöneticilerine düşer. CHP’nin yöneticileri, vatansever, Atatürkçü, Kemalist, nitekim Türkiye’nin birliğini, dirliğini isteyen, terör örgütlerine karşı gayretin temel olduğunu kabul eden, kendi klâsik seçmenine, Örneğin HDP’nin de içinde olduğu bir hükümet modelini nasıl önereceklerdir? Yine birebir formda kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan UYGUN Partili seçmen kardeşlerimize HDP’yle Amel birliğini ve HDP’nin işin içerisinde olduğu bir hükümet formülünü GÜZEL Parti’nin yöneticileri nasıl anlatacaklardır? Burada HDP stratejik adımlar atıyor. 11 unsurluk bildirileri bir stratejik adımdı. İttifaka, ‘Size dayanak veriyoruz. Bu dayanağın sizi rahatsız etmemesi için de kendimize fren yapıyoruz lakin başımızı da bozmayın, biz yok üzere de devinim etmeyin.’ bildirisi veriyorlar. Kendi açılarından da politik davranıyorlar.”

Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu tahliline dair HDP’yi işaret ettiği açıklaması üzerine değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, CHP tarafından bunun bileşenler ortasındaki alakayı pekiştirmek için söylenmiş bir Laf olduğunu belirterek, etnik, mezhebi ve mikro milliyetçilikler üzerinden ayrışmaya asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Erken seçim tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, erken seçimin olması için rasyonel hiçbir kaidenin olmadığını, genel seçimin 2023 yılında yapılacağını kaydetti.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir